2017 m. kovo 16 d., ketvirtadienis

Chačapuri

 

  Reikės:

Stiklinė 200ml 

Tešlai:

  • 1,5 stiklinės kefyro;
  • 1 a.š. sodos;
  • 0,5 a.š. druskos;
  • 0,5 a.š. cukraus;
  • Apie 4 stiklines miltų.
Įdarui:
  • 2 kiaušiniai;
  •  300 g varškės sūrio;
  • 200-300 g fermetinio sūrio, brinzos, džiugo, mozarella ar kt.;
  • 2 skiltelės česnako;
  • Sauja petražolių;
  • Žiupsnelis druskos ir pipirų; 

Gaminame:

Iš tešlai skirtų produktų užminkome tešlą, prieš tai kefyre nugesinę sodą. Dedame tiek miltų, kad tešla būtų labai minkšta. Pabarstome miltais ir paliekame pusvalandžiui pailsėti. Tuo metu pasigaminame įdarą. Įdarui sutrupiname varškės sūrį, sutarkuojame kietąjį sūrį ar fermetinį. Aš naudojau varškę+fermentinį+mozarella. Įmušame kiaušinius, paskaniname smulkiai kapotu česnaku, petražolėmis ir prieskoniais. Tešlą padaliname į keturias dalis. Iš kiekvieno rutuliuko suformuojame maždaug 2cm storio apskritimą. Paskirstome įdarą į keturias dalis, dedame per viduriuką, atsargiai rankomis užspaudžiame kraštus ir lengvai pakočiojame. Kepame keptuvėje su labai mažu šlakeliu aliejaus po 7 minutes iš abiejų pusių. Iškepusį lengvai aptepame lydytu sviestu.

Receptą radau čia


Komentarų nėra :

Rašyti komentarą