2016 m. lapkričio 29 d., antradienis

Trupininis obuolių ir varškės pyragas

  Kvepiantis artėjančiomis šventėmis.. Tiesiog puikiai tiktų Kalėdiniam stalui

 

Reikės:

Trupininiam pagrindui:
  • 200 g sviesto;
  • 2,5 puodelio miltų;
  • 3 v.š. cukraus;
  • 1 a.š. cinamono.
Varškės masei:
  • 500 g pertrintos neriebios varškės;
  • 4 kiaušinių;
  • 3 v.š. cukraus;
  • Kelių šlakelių citrinos sulčių.
Obuolių sluoksniui:
  • 5 didelių obuolių;
  • 1 a.š. cukraus;
  • 2 a.š. cinamono.

Gaminame:

Trupininiam pagrindui miltus sumaišome su cukrumi ir cinamonu, burokine tarka sutarkuojame gerai atšaldytą sviestą į miltų mišinį ir viską rankomis sutriname iki trupinių. Į pertrintą varškę įmušame kiaušinius, suberiame cukrų, paskaniname citrinos sultimis ir gerai išmaišome iki vientisos masės. Nulupame obuolius, supjaustome nedidelėmis riekelėmis, apibarstome cukraus ir cinamono mišiniu. Į apvalią (naudojau 24cm atsegamą formą) įklojame kepimo popierių, dedame didžiają dalį trupinių masės, ant jos pilame varškės masę, kruopšiai be tarpų išdėliojame obuolius, ant viršaus užberiame likusius trupinius ir kelis arbatinius šaukštelius cukraus. Kepame iš anksto iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 1 valandą. Pjaustome tik atvėsusį. Skanaus !
 
Receptą radau čia

1 komentaras :